// Jennie G. Enström

Här kan du läsa mer om mig.

Hej!

Jag jobbar som Art Director och grafisk formgivare och är förutom det en typsnittsälskande illustratör. Jag gillar kontraster och färger, mönster och former.

Här finns ett axplock av det jag gjort, det jag drömmer om och den jag är. Vill du veta mer, maila eller ring. Eller varför inte ses på en kaffe!

Foto: Andy Prhat

Hur jag jobbar

Jag jobbar helst med genomtänkta strategier, målgrupper och målsättningar och en bra kreativ brief. Men ofta är det en ouppnåelig utopi ;)) Det går fint ändå. Jag är noggrann och tydlig, har lätt för att samarbeta och stressar sällan upp mig. Kundkontakt, högt i tak och öppenhet är viktigt för mig. Jag är så knäpp så jag gillar korrekturläsning. Jag har en bra förståelse för original och webb.

Mina uppdrag

Jag har jobbat mycket med B2C-kunder där jag bl a gjort grafiska profiler, kampanjer, tryckt material, hemsidesdesign och annonser. Jag har också jobbat med action marketing och pharmamaterial och då med allt från lanseringskampanjer och toolkit till säljsamtal, vippor och broschyrer, mot återförsäljare och konsument.

Kunder

Några av de kunder jag jobbat med är:
Saab, Combitech, Hökerberg & Söderqvist, Impact Coatings, Svensk Fastighetsförmedling, Karamello, Novartis (med varumärken som Nicotinell, Voltaren, Otrivin, Therimin etc.), Meditec, Coor, Paulig Coffee, Samhall och Göteborg Energi.

Utveckling

Riktigt kunniga människor som brinner för sitt yrke eller intresse är så inspirerande! Därför försöker jag gå kurser eller träffa de som verkligen gillar det de jobbar med. Jag har bland annat läst formgivning på Forsbergs, gått workshops på Fotografiska i Matfotografering och Porträttfotografering och läst Typsnittsdesign & Fontutveckling på Södertörns högskola.

Inspiration

Jag hittar kraft och energi i att göra kreativa saker. Måla, pyssla, rita på mitt eget typsnitt, göra egna stämplar eller dreja svajjiga saker nere i keramikstudion runt hörnet. Men naturen står också för väldigt mycket inspiration och energi och det märks i mycket av mitt skapande.